Stille nacht viering Den Hout Houtse Heuvel 24 december 2022 aanvang 17.15 u

Stille nacht viering 2022

Wat is er mooier dan samen de kerst beginnen met een bijzondere viering in de openlucht op de Houtse Heuvel?


Stille nacht viering

Kaarsjes

Collecte

Wat is er mooier dan samen de kerst beginnen met een bijzondere viering in de openlucht op de Houtse Heuvel? Bij de kerststal, in een sfeervol kerst-decor met een groot gelegenheidskoor van Houtenaren een kinderkoor en een blazersensemble. Beatrijs Hofland gaat de viering voor, met respect voor de Christelijke kersttraditie maar met eigentijdse lezingen toegankelijk voor iedereen welk geloof of ongeloof dan ook.

Belangrijk onderdeel in de viering is de gedachteniskaarsje voor de mensen die gemist worden. Elk jaar worden deze kaarsjes handgemaakt. Wanneer in de viering de naam wordt genoemd, wordt het kaarsje ontstoken. Gedurende de viering branden de kaarsen op een mooie plek, en direct na de viering mogen de kaarsjes afgehaald worden. Een kaarsje aanvragen kost 2 euro, en kan door een mail te sturen naar kittycaron@casema.nl of door een briefje in de bus te doen bij Kitty: Vrachelsestraat 59.

De viering vindt plaats op kerstavond rond 17:15 uur, er zijn 200 stoeltjes, strobalen en als dat niet genoeg is, is er voldoende ruimte om te staan. Zelf een kratje meenemen om op te zitten is altijd een goed idee, en een dekentje ook. Tijdens de viering is er een (contante en vrijblijvende) collecte, de giften worden gebruikt om de kosten van de viering te betalen.