wie zijn wij?


Kennismakingsrondje bestuur

Secretaris:

Nancy de Jong- van Dommelen,  Eentje van dun Dommel. Van Christ van Keeze.

Mijn opa en oma van vaders kant vluchten met de watersnood van Helkant naar Den Hout om droge voeten te houden, het water stond aan Stelven. Maar op de Houtse Heuvel vonden zij een droge plek, het statige huis op nummer 37 waar mijn oom Jan nu nog steeds woont.
Opa kwam uit het Goor, maar was bij oma in Helkant gaan wonen. Zijn broer heeft tot kort voor de bouw van Vrachelen, nu “het fort”, in de ouderlijke boerderij gewoond. Helaas is dat ook een stukje verdwenen Den Hout inmiddels.


Zelf ben ik ook opgegroeid aan de Heuvel, in de oude Veegee-winkel op nummer 40, mijn moeder woont er nog steeds. Zeven jaar woonden zij samen in een stacaravan bij opa en oma omdat mijn vader niet van de Heuvel af wilde, tot mijn moeders (en vaders) geluk kwam er toen een oud winkelpand aan de Heuvel vrij en ze kochten het.
Ik ben opgegroeid aan de Houtse Heuvel, en was vooral te vinden op de rug van een paard. PC De Heuvelruiters was mijn club, en elke zondagochtend gingen we naar de ponyclub aan de Herstraat naast de tennisbaan. Een andere hobby was muziek, bij fanfare Amicitia speelde ik Hoorn. Met alle dorpsfeesten, jubilea en speciale gebeurtenissen gingen we de straat op om muziek te maken.


Het Houts erfgoed is mij dierbaar, niet alles kan blijven wat het is, maar laten we dan documenteren hoe het was voor de volgende generaties. Maar als we kijken naar het verleden, naar wat er al verloren is gegaan blijkt ook maar weer hoe zuinig we moeten zijn op ons mooie dorp, zodat we onze identiteit niet verloren laten gaan.
Samen met de collega`s van de erfgoedstichting zet ik me dan ook graag in voor het behoud van onze parels! 

Penningmeester
zonsondergang dordrechtsestraat

Wat ontzettend leuk dat u een bezoekje brengt aan deze website. Neem vooral de tijd om de site te bekijken en te ontdekken en mocht u vragen hebben die horen wij graag.


Mijn naam is Anne Passchier. Ik ben van origine geen Houtse. Geboren in Zwijndrecht en daar ook opgegroeid. Samen met mijn man Karel en kinderen zijn we op 1 april 1999 hier op Den Hout komen wonen. Dat wij hier in dit dorp kwamen wonen is een toevalligheid geweest. Zwanger van de derde waren wij op zoek naar een grotere woning in de omgeving van Raamsdonkveer, waar ons bedrijf toen gevestigd was. Ik zie het als een lot uit de loterij dat we op Den Hout ons plekje hebben gevonden.


Vanaf dag 1 voelen wij ons hier helemaal thuis. Waarom het wonen hier op Den Hout mij zo gelukkig maak probeer ik hier te beschrijven: Het hechte verenigingsleven, Het praatje waar de mensen tijd voor hebben, De centrale ligging van Den Hout, Het landelijk wonen midden in het groen dichterbij de natuur, op fiets afstand de “grote” stad, het dorpse karakter, heerlijk buiten spelende kinderen, het “onthaasten”, en het gezegde Ons-kent- ons in positieve zin, de prachtige vergezichten, geen parkeerproblemen, de sociale contacten, de jaarlijkse evenementen….
Dit dorp wil ik helpen om te bewaren, Voor dit dorp wil ik zorgen. Daar zet ik me voor in; Het behoud van Den Hout. 

Daarom zit ik bij de erfgoedstichtingdenhout.